top of page
Several Open Books

Birgittes vej til fleksjob med 3 sygdomme

Birgitte blev syg i sine 20’ere og fik diagnosticeret en tarmsygdom. På trods af sygdommen fik hun taget en uddannelse som folkeskolelærer og arbejdede i 4 år som skolelærer på ordinære vilkår. Hendes sygdom, som bl.a. Indebærer en enorm træthed, betød desværre mange fraværsdage og hun blev til sidst opsagt pga. sine mange sygedage.

 

Hun gik nu en fremtid i møde med diverse arbejdsprøvninger, som arbejdsløs på sygedagpenge og følte, at hun hængte fast i ressourceforløb, som ikke rigtig førte nogle steder hen. Oven i det fik hun også en hudsygdom og en gigtsygdom at bøvle med.

 

Mødet med JobCare
En dag introducerede Birgittes sagsbehandler i Hvidovre hende for JobCare, som skulle hjælpe hende i en positiv retning og tættere på arbejdsmarkedet. Det var en tid hvor alt så sort ud. Birgitte var voldsomt irriteret på sin situation, følte hun spildte sin tid i systemet, og var meget skeptisk over hvad JobCare kunne hjælpe hende med og var alt andet end positiv.

 

JobCare og Birgitte fandt I fællesskab et hyggeligt kirkekontor med en tilhørende café hvor Birgitte kom i arbejdsprøvning i et halvt år. Først 1 x 2 timer om ugen og blev senere sat op til 2 x 2½ timer om ugen. Arbejdsklimaet var godt og Birgitte befandt sig fint med kontorarbejdet. Hun var ikke syg hele tiden og blev faktisk gladere og gladere for hver dag der gik.

 

”JobCare fik det bedste frem i mig, og var positive hele vejen i gennem”, fortæller Birgitte.


Åbning fra kommunen
Efter Birgittes arbejdsprøvning på kirkekontoret meddelte hendes sagsbehandler, at der var kommet en åbning fra kommunen om, at Birgitte kunne visiteres til fleksjob med virkning fra oktober 2017.

 

JobCare hjalp herefter Birgitte med, at lave ansøgninger. Birgitte søgte både uopfordrede jobs og deltidsstillinger. I december fik hun svar på en af sine uopfordrede ansøgninger, og blev tilbudt et fleksjob på et skolekontor 2x2½ time om ugen hvor hun arbejder nu med administrative opgaver.

 

Birgitte: ”Jeg har et sporty og frisk udseende. Det er svært når folk tror det må være fedt, at have et fleksjob med relativt få timer. Det kan godt gøre ondt med de kommentarer, men de må huske på, at mine 3 sygdomme følger med.” og fortsætter ” Det betyder meget, at jeg kan bidrage og jeg har noget, at skulle i min hverdag”.
 

Småjobs gavner
Få timers arbejde om ugen kan være med til at ændre situationen i en positiv retning for langtidsledige eller eller langtidssyge, der gerne vil ind på arbejdsmarkedet igen. Værdien ved at føle, at man bidrager er enorm. Derfor arbejder vi hos JobCare for, at alle der kan, får mulighed for arbejde - også i småjob.

bottom of page