top of page
Several Open Books

5 tips til din jobsøgning

1
Jobbarometer giver dig overblikket over dine LOKALE JOBMULIGHEDER
Landets jobcentre har fået et nyt værktøj til, at hjælpe ledige med at finde et job. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har netop introduceret et jobbarometer, der giver et aktuelt overblik over det lokale jobmarked.

Klik og find jobbarometeret her

 

2
Faglige organisationer kan give GRATIS KARRIERERÅDGIVNING*
- og kan hjælpe dig med at, blive klogere på hvor din karriere går hen uanset udgangspunkt og om du ledig eller har et job. Du kan også få hjælp til kompetenceafklaring, indsigt i dine muligheder og vejledning til, at skrive målrettet CV/ansøgning.

*Kontakt din fagforening og høre om hvad de kan tilbyde.

 

3
praktikpladsen.dk kan du søge LEDIGE ELEVPLADSER og PRAKTIKPLADSER
Du kan også se hvilke uddannelser, der godkendte til at ansætte lærlinge og se hvornår en lærling stopper og der bliver en ledig plads. Praktikpladsen.dk giver også gode råd om, at søge praktikplads mv.

 

4
Jobkompas hjælper dig med at VÆLGE JOB og UDDANNELSE
På UddannelsesGuidens hjemmeside UG.dk kan du finde Jobkompasset, der hjælper dig med, at vælge fremtidigt job og uddannelse. Jobkompasset kan også bruges til, at få overblik over jobmarkedet, få de enkelte job placeret i forhold til andre jobs og få inspiration til en større variation i valget af job og uddannelser. Prøv jobkompasset her

 

5
ELEVATORTALEN opsummerer dine kompetencer og din værdi på omkring 30 sekunder
Navnet Elevatortalen kommer af, at du skal kunne nå at fortælle om alle dine vigtigste kompetencer i løbet af en elevatortur - derfor skal den ikke vare længere end et minut.
Elevatortalen og dit kropssprog er vigtig, og der skal være sammenhæng mellem dit CV, din ansøgning og din jobsamtale. Overensstemmelse mellem de 3 punkter øger sandsynligheden for at lande jobbet – det virker faktisk 😊 🤸‍♀️
Find inspiration til den gode elevatortale her

 

Pøj-Pøj med din jobsøgning 😊

bottom of page