top of page
Several Open Books

Idas mentor

Ida er 26 år og spastisk lammet i højre side af kroppen. Hun er midt i sit 2. ressource forløb, og skal snart ud i endnu en arbejdsprøvning med henblik på, at blive afklaret til enten fleksjob eller førtidspension. Hun er pt. sideløbende i mentorordning hos JobCare 1 time om ugen.

Vi har spurgt hende om hvad hun får ud af sin mentorordning:

Hvad hjælper din mentor dig med?
Min mentor hjælper med, at tage kontakt til min sagsbehandler, og tager med når jeg skal til møde hos jobcenteret. Selvom jeg efterhånden kender systemet og mange regler er det rart, at have en person med, der lytter og forstår hvad der bliver sagt, og som jeg kan spørge til råds bagefter.

Jeg bruger også min mentor til, at læsse mine tanker af på i stedet for min familie. Min mentor ser objektivt på mine problemer og tager ikke parti eller har en forudindtaget holdning til tingene. Vi taler også om hverdagsting, løst og fast (især ferie og fodbold 😊).

Ida Winther Madsen Mentee.jpeg

Hvorfor er du i ressource forløb?
Jeg er spastisk lammet i højre side af kroppen hvilket bebyrder mig mange smerter som medfører en enorm træthed både psykisk og fysisk. Jeg har stive ryghvirvler hvilket mindsker min bevægelsesevne, og specielt kulde påvirker mine muskler og giver mig helt ufattelige smerter og træthed.

 

En tur op ad strøget betyder ofte 3-4 pauser på vejen (hvilket er dyrt i cafe-besøg), men jeg kan ikke går særlig lange distancer ad gangen. Derfor har jeg ofte kun ét gøremål når jeg skal ud. I hjemmet kan selv et toiletbesøg (som ligger lige ved siden af mit soveværelse) give mig udfordringer og risiko for, at falde.

Hvad får du ud af din mentor ordning, og betyder den noget i forhold til, at blive klar til et tilbud?
Det, at have en neutral person, at tale med og kunne sparre i med forhold hverdagsproblematikker og til kontakten og møder med min sagsbehandler giver mig meget mere psykisk overskud.

Og jeg kan bruge mine mentale kræfter på, at forberede mig på min næste arbejdsprøvning, som er 2 timers aftenarbejde om ugen i en discountbutik hvor jeg blandt andet skal pudse glasmontre, sætte varer på plads og andet forefaldende arbejde.

 

"Jeg er klar over, at for andre lyder det måske ikke af meget, at arbejde 2 timer om ugen, men for mig er det mere end rigeligt, da jeg qua mit handicap hurtigt bliver træt og har brug for mange pauser."

 

Jeg vil gerne fortsætte i min mentorordning når jeg er startet i min praktik, da jeg har brug for støtten og et fordomsfrit åndehul.

Hos JobCare ved vi, at når en borger skal blive klar til et aktivitetstilbud handler vores arbejde i høj grad om relations arbejde - at skabe tryghed til et andet menneske, der måske ikke stoler på eller har misten troen på sig selv.

 

Vi tror på borgeren, og er med til, at opbygge et stabilt fundament og en tillidsfuld relation, så den enkelte evner og tør række ud efter hjælpen til, at komme videre.

En mentor kan bla. også hjælpe med:
• at håndtere stress eller angst
• at komme op og morgenen
• at ringe og påminde om aftaler
• at rådgive om kost og motion
• at træne offentlig transport
• at søge bolig/boligstøtte
• at tage med til læge, tandlæge, fysioterapeut mv.
• at se muligheder

bottom of page