top of page
Several Open Books

Mentorforløb - nu kører alt på skinner

Andreas Thusgaard Bay på 19 år har fundet sit rette spor gennem et mentorforløb hos JobCare.
En praktik i daginstitutionen Regnbuen har givet ham selvtillid og lyst til at tage en uddannelse til pædagogmedhjælper.

Det var egentlig lidt en tilfældighed, at Andreas Thusgaard Bay på 19 år startede i det mentorforløb hos JobCare, der har ændret hans liv i en positiv retning. ”Jeg var virkelig heldig,” fortæller Andreas om det møde på Jobcenteret i Aarhus sidste år, der satte det hele i gang. Egentlig var planen, at han skulle sendes i aktivering, men mødet udviklede sig anderledes.

 

”Jeg fortalte min historie, og alt det jeg havde været igennem og hvor dårligt, jeg egentlig havde det.

 

Så fik den søde dame derinde en genial ide,” fortæller han.

 

En anden ung var netop sprunget fra en aftale om et mentorforløb i JobCare, og det betød, at Andreas med det samme kunne kobles sammen med sin mentor Werner Sørensen, socialfaglig konsulent i JobCare, som han nu mødes med et par gange om ugen alt efter behov.
”Lige siden dengang har det bare kørt på skinner. Det har været så perfekt,” siger Andreas Thusgaard Bay.

 

En masse ballede
Hverdagen hang dårligt sammen for Andreas, inden han startede i forløbet hos JobCare. Han lavede ikke rigtig noget udover ”en masse ballade”.

 

”Jeg var rigtigt trist til mode. Jeg følte, jeg blev kylet rundt i systemet i diverse aktiveringstilbud,” siger Andreas, der også tidligere har været i gang med forskellige erhvervsuddannelser til både kok, tømrer og mekaniker uden at færdiggøre nogen af dem.

 

”Ingen af de ting var mig overhovedet. Men så mødte jeg Werner, som tog det mere stille og roligt og lyttede til, hvad jeg egentlig ville.

 

Det har helt klart hjulpet,” fortæller han.

 

”Werner hjælper mig med alt. Han kan ringe og få mig op om morgenen, hvis det er problemet, han er virkelig en guttermand.”
Sammen fandt de to ud af, at et praktikforløb i en børnehave ville være en god ide, og Werner Sørensen ringede til den integrerede institution Regnbuen i Aarhus og lavede en aftale om praktik for Andreas. I starten var det to timer om dagen, men nu er Andreas Thusgaard Bay oppe på 20 timer om ugen i Regnbuen.

 

Vokser helt vildt
En rigtig solstrålehistorie. Sådan beskriver leder i Regnbuen Inge Lilmoes praktikforløbet med Andreas Thusgaard Bay,

som har kørt siden januar i år.

 

”Det er lige noget for ham, det her. Lynhurtigt begyndte han fx at sidde med nogle børn og spise, og det er kommet fra ham selv, at han gerne vil prøve flere og flere ting. Det har været så fantastisk at se. Jo mere ansvar, man tager, jo mere får man også,” siger Inge Lilmoes, som har haft flere unge i praktik i institutionen gennem tiden.
”Vi har et socialt ansvar, og jeg tænker, vi skal være med til at give unge mennesker en chance,” siger hun.

 

Det kræver masser af respekt for den unge, anerkendelse og opbakning, hvis et praktikforløb skal blive en succes, mener Inge Lilmoes. Det har Andreas fået i Regnbuen.
mentorforløb

 

”Vi ser en ung mand, der vokser helt vildt. Men vi får også en kæmpe hjælp i hverdagen, selvom Andreas ikke dækker en egentlig stilling og aldrig er alene med børnene,” siger Inge Lilmoes. ”Og så har det har været rigtigt dejligt, at Werner har ordnet alle papirerne. Vi skulle bare tage imod Andreas, og hjælpe ham i gang.”

 

I gang med uddannelse
Andreas Thusgaard Bay er blevet så glad for arbejdet med børnene, at han nu gerne vil i gang med at uddanne sig til pædagogmedhjælper. Sammen med Werner Sørensen tager han til et møde på EGU, for at undersøge mulighederne for at tage uddannelsen der.

 

”Det vil være fantastisk,” siger Andreas om uddannelsesplanerne, men han strækker gerne sit mentorforløb i JobCare en tid endnu.
 

”Jeg har nogle mål, vi arbejder med, der hedder bolig og uddannelse. Nu er uddannelsen så småt på vej, og så skal jeg have en bolig. Når det engang er ordnet, så kan jeg begynde at tænke på at sige farvel til Werner.”

bottom of page